Новини

Виробник спіруліни “Фуд Факторі” вкладе більше $ 2 млн. у збільшення потужностей

Компанія “Фуд Факторі”, що випускає спіруліну під торговою маркою “Spirulinka”, має намір інвестувати понад $ 2 млн. до 2020 року в реалізацію проекту, що дозволить щомісяця проводити до 12 тонн продукту.

Володимир Іщук, один з власників компанії, зазначив, що до кінця поточного року має бути відкрита нова виробнича площадка в Запорізькій області. В “Фуд Факторі” розраховують, що завдяки новому майданчику виробництво спіруліни збільшиться на 3 тонни на місяць. Обсяг інвестицій в даний проект складуть близько $ 500 тис., на будівництво так званого кластеру піде півроку.

Тим часом компанія домовляється про будівництво в м Буча, Київська область. Згідно з попередньою домовленістю, компанії будуть передані 2 га землі в оренду для будівництва до 10 кластерів з виробництва спіруліни (потужністю до 30 тонн товарно упакованої спіруліни в місяць).

Співвласник “Фуд Факторі” додав, що до розширення виробництва планується залучити, як українських, так і міжнародних інвесторів. Бізнес по виробництву спіруліни є досить прибутковим, так як для нього потрібно лише вода, електроенергія і транспортне сполучення. Крім цього, перевагами є відсутність необхідності мати в наявності родючі землі, а також короткий виробничий цикл спіруліни.

Спіруліна є синьо-зелені водорості, які використовують в якості біологічно активної добавки. Висушена спіруліна містить близько 60% білка, що перевищує показник вмісту білка в бобових.

Читайте також: Про подорожчання електромобілів в Україні

  •  

Напишіть коментар