Новини

Виробник «Нашої ряби» увійшов до рейтингу найнебезпечніших для навколишнього середовища компаній

В продукції підприємства перевищена в рази не тільки норма антибіотиків, а й інших небезпечних для здоров’я хімічних речовин.

Мережа інвесторів FAIRR підготувала світовий рейтинг найбільших в світі постачальників м’ясних і рибних продуктів. Згідно з дослідженням, “високим ризиком” відзначені 60% компаній вартістю 152 мільярдів доларів.

У так званий чорний список потрапили гіганти харчової промисловості з Мексики, США, Росії, Китаю, Японії, Сінгапуру, Франції та Австралії.

Найбільший виробник м’яса птиці, м’ясних полуфаблікатов і ковбасних виробів в Україні, Миронівський хлібопродукт (МХП), який випускає свою продукцію на ринок України під торговими марками «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський», став одним з лідерів рейтингу найнебезпечніших для людини і навколишнього середовища глобальних компаній.

Один з кредиторів МХП – Європейський банк реконструкції та розвитку, почав розслідування щодо українського виробника м’яса і м’ясної продукції. Розслідування ведеться в двох напрямках: вплив на життя людей і екологію. За запитом банку екологи проаналізували ситуацію на прикладі птахофабрики компанії у Вінницькій області і прийшли до висновку, що несанкціоноване масове поховання трупів птиці «Нашої Ряби» призводить до отруєння землі в радіусі кількох кілометрів, що безпосередньо впливає на вирощені на цій землі плоди, корми для тварин і воду в колодязях. Аналогічну ситуацію підтверджують дослідження грунтів в районі розташування птахофабрики в Черкаській області. На підставі фінальних результатів розслідування ЄБРР ухвалить рішення про доцільність подальшого фінансування МХП.

Наявність шкідливих засобів в м’ясі «Наша Ряба» раніше підтверджували результати розслідування журналіста видання «Антикор». «Показник рівня антибіотика в м’ясі птиці на прилавку склав 0,9 од / мл при нормі 0,01 од / мл. Показники кислотного і перекисного числа також показали значне перевищення нормативів ГОСТу: при нормі перекисного числа для охолодженої курки в 0,01 йоду, показник м’яса «Наша Ряба» склав 0,5% йоду, а кислотне число склало 5 мг KOH при максимально допустимій нормі 1 мг KOH. Крім того, дослідження показало значне перевищення норми зараженості м’яса хвороботворними бактеріями. Показник Кмафанм (число мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів) при нормі в 2 * 10 (5) КУО / г у «Нашої Ряби» склали 4 * 10 (6) КУО / г », – повідомив автор матеріалу.

Читайте також: «Укргазвидобування» замовило реклами в ЗМІ на майже 10 млн грн

  •  

Напишіть коментар