Новини

Великобританія і Франція змінюють правила видачі віз для інвесторів і фахівців

З 29 березня в Великобританії посилюються правила отримання віз для інвесторів. Щоб отримати візу, інвестор повинен довести, що володіє 2 млн фунтів стерлінгів не менше двох років (раніше цей термін становив 90 днів). При цьому вирішуються інвестиції в місцеві бізнеси, але не в державні облігації.

З цього ж дня коригуються умови отримання віз для стартапів і інноваторів. Стартап-віза призначена для тих, хто хотів би вперше почати бізнес у Великобританії. Вона буде доступна для підприємців з будь-яким досвідом роботи (раніше – тільки для випускників). Віза для інноваторів розрахована на більш досвідчених людей, у яких є 50 тисяч фунтів стерлінгів для інвестицій у власний бізнес (в попередній версії такої візи потрібно 200 тисяч фунтів стерлінгів).

Франция 1 березня перезапустила візову програму для фахівців IT-сфери – тепер їм буде ще простіше переїхати в країну, щоб працювати в місцевих технологічних компаніях. Візи видаватимуть на чотири роки з можливістю продовження як самим фахівцям, так і членам їх сімей. При цьому не обов’язково залишатися в одній компанії, головне, щоб вони були французькими.

Попередня візова програма була обмежена – до неї відбирали тільки 100 компаній на рік. Стати учасниками нової програми можуть всі французькі стартапи, які залучили венчурне або державне фінансування, брали участь в акселеративних програмах або отримали JEI-статус (Young Innovative Enterprise). При цьому компаніям не потрібно буде доводити, що вони не змогли знайти підходящих кандидатів у Франції.

Читайте також: Майбутнє золотих віз: тимчасова заморозка програми

Слідкуйте за нашим телеграм каналом: https://t.me/ldaily

  •  
  •  

Напишіть коментар