Новини

Соусовий бізнес: що відбувається з виробництвом в Україні?

В Україні спостерігається спад виробництва соусів, а саме: виготовлення кетчупів, соусів на основі майонезу і гірчиці. Але, тим не менш, експорт цієї продукції був скорочений виробниками несуттєво, а попит на внутрішньому ринку продовжує бути задовільним.

Згідно з даними Держслужби статистики України, за 2015 рік показник виготовлення кетчупів скоротився на 10,1% – до 69,9 тисяч тонн. За вказаний рік гірчиці було вироблено 6,8 тисяч тонн (-4,2%). Також у вищевказаному році виробили на 5,7% менше соусів на основі майонезів в порівнянні з роком раніше.

У той же час випуск майонезів в країні збільшується. Для порівняння в 2014 році показник виробництва був 119 тисяч тонн, а 2015 він досяг 126,2 тисяч тонн.

Як відзначили експерти української компанії Pro-Consulting, 2014-2015 роки на українському ринку відзначені значним спадом попиту споживача на різні соуси. Така тенденція, на їхню думку, пов’язана з тим, що цей вид продукції не є їжею першої необхідності, а використовується для посилення смакових властивостей. Також на зниження попиту на соуси вплинула популяризація ЗСЖ.

Читайте також: “Західний ринок швидше приймає новий товар, але там складніше завоювати споживача”

  •  

Напишіть коментар